Hoće li svi koji su primili prvu dozu AstraZenece dobiti i drugu?

Vijesti 10. svi 202113:27 > 13:33 1 komentar
koronavirus, covid-19, cjepivo, cijepljenje, astrazeneca
Kay Nietfeld / POOL / AFP

Europska unija zasad nije obnovila ugovor o nabavi cjepiva AstraZeneca, pa je upitno što će biti s onima koji bi se nakon lipnja trebali cijepiti drugom dozom tog cjepiva.

Do kraja današnjeg dana Zagreb bi mogao utrošiti i posljednju dozu cjepiva AstraZenece, no nadležni zasad tvrde da oni koji čekaju svoju drugu dozu tim cjepivom nemaju razloga za brigu.

VEZANE VIJESTI

Ostavili smo dovoljno cjepiva za druge doze onih koji su već cijepljeni AstraZenecom, rekao je za N1 ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar, kazavši da očekuju i nove pošiljke toga cjepiva.

Na naše pitanje je li sto posto sigurno da će svi koji su primili prvu dozu cjepiva AstraZenece primiti i drugu dozu, Šostar je rekao: “Nije sto posto sigurno, ali ostavili smo cjepiva za drugu dozu.”

“Ali, pitajte Hrvatski zavod za javno osiguranje, mi pojma nemamo što je s tim, oni nama dostavljaju cjepiva”, rekao je Šostar.

Kada je riječ o nedostatku AstraZenecina cjepiva u Zagrebu, ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak uvjerava da će svi koji su primili prvu dozu dobiti i drugu. ”Ne mogu vam odgovoriti za AstraZenecu jer još nismo dobili informaciju koliko će doza doći ovaj tjedan. Svi će sigurno dobiti drugu dozu”, rekao je danas Capak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare