Hoće li Tolušić u padu povući još nekoga za sobom?

Vijesti 10. srp 202209:54 > 11:25 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Europski tužitelj pokrenuo je uhićenje još jednog hrvatskog bivšeg ministra, ovaj put čovjeka koji je vodio resor poljoprivrede, Tomislava Tolušića. Slučaj su u Točki na tjedan komentirale novinarke Lana Ružičić i Ilija Radić.

Najveći problem u priči su uhićenjem bivšeg ministra poljoprivrede, Radić smatra to da su hrvatske institucije istraživale slučaj i, ponovno, nisu našle ništa sporno.

“Ako si bio ministar pa ideš u posao poslije, moraš biti čist sa svih strana”, govori Radić.

Ružičić kaže kako je “to dno dna”.

vezane vijesti

“Hrvatsko pravosuđe neke predmene radi vrlo temeljito, neke slučajeve proučava 20 godina. Možda bi i naše pravosuđe za 20 godina otkrilo da to nije u redu. Europski tužitelj je to sad samo malo ubrzao”, govori.

“Treba doći do toga da nitko ne može misliti da za njega vrijede drugačija pravila nego za druge građane”, kaže Ružičić.

Radić smatra kako Tolušić nije odmaknut od HDZ-a, da se svi još dobro sjećaju pod kakvim teretom afera je otišao s mjesta ministra te da će ova afera “ogrebati” i Plenkovića.

“Uvjerena sam da sutra imamo izbore i da se na njih prijave najveći kriminalci, da bi oni bez problema pobijedili na izborima”, kaže Ružičić.

Na pitanje hoće li Tolušić u padu povući za sobom još nekoga, Radić kaže kako su “svi oni upetljani” te da ne bi bilo iznenađenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!