Holding o ZG vrećicama na tržnici: To je ozbiljno kršenje zakona

Vijesti 26. ruj 202213:312 komentara
Izvor: Emica Elvedji/PIXSELL

U Zagrebu od 1. listopada na snagu stupa novi model odvoza i naplate otpada. Zagrebački zastupnik Renato Petek na Facebooku je podijelo fotografiju novih vrećica za smeće koje će koristiti Zagrepčani za miješani otpad, a koje se na tržnici prodaju po nižim cijenama nego u trgovinama.

Vrećice se na tržnici prodaju po sljedećim cijenama: 10 l – 15 kuna, 20 l – 25 kuna, a 40 l – 40 kuna. Cijene istih tih vrećica u trgovinama su 20, 40 i 80 kuna. Sve cijene se odnose na 10 komada vrećica.

Tijekom vikenda su podijeljene besplatne ZG vrećice na Hreliću i Jakuševcu i to za razdoblje od sljedećih 6 mjeseci.

VEZANE VIJESTI

“Razlog je blizina odlagališta otpada Prudinec-Jakuševec, što utječe na kvalitetu života ljudi iz tog područja, zbog čega su stanovnici tih naselja već niz godina oslobođeni obveze plaćanja usluge odvoza otpada, do zatvaranja spomenutog odlagališta”, objavljeno je na službenoj stranici Grada Zagreba.

Građani Jakuševca i Hrelića mogli su preuzeti 100 besplatnih vrećica (4 x 20 L / tjedno za svako kućanstvo, odnosno 10 paketa s po 10 vrećica za miješani komunalni otpad) na četiri lokacije tijekom vikenda.

N1 je poslao upit Holdingu oko različitih cijena vrećica.

“Industrijskim dizajnom kao pravom intelektualnog vlasništva štite se vanjska obilježja određenog proizvoda ili nekog njegovog dijela (dakle, ne proizvod kao takav, njegove tehničke funkcije ili pak distinktivne sposobnosti), a koja vanjska obilježja su vidljiva pri njegovoj namjenskoj uporabi od strane krajnjeg korisnika”, kazali su nam.

Dodaju da je Zagrebački holding d.o.o. kao nositelj dizajna zaštitio dizajn za sve tri litraže novih, plavih vrećica za miješani komunalni otpad (10 l, 20 l i 40 l). “Prijavljeni dizajni smatraju se zaštićenima s datumom registracije – 02. rujna 2022.”

Iz Holdinga su također poručili da će iskoristiti sva pravna sredstva. “Ako su navodi točni, radi se o ozbiljnom kršenju zakona Republike Hrvatske te ćemo u zaštiti intelektualnog vlasništva i interesa ZGH-a koristiti sva raspoloživa pravna sredstva.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar