Horvat oštro kritizirao Kajtazija: On ima državni novac, potkupio je sve

Vijesti 30. kol 202112:17 > 15:31 0 komentara

Franjo Horvat, predsjednik Saveza hrvatskih Roma Bajaša i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o integraciji i položaju romske zajednice u Hrvatskoj.

Komentirao je rad saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. “Jako malo radi za Bajaše”, rekao je.

“Što se tiče integracije Roma, uopće nisam zadovoljan. To je moje mišljenje i mišljenje većine Roma, a i ne-Roma. Čovjek koji je u Saboru već 10 godina i koji odlučuje o svemu što se tiče Roma, skoro ništa nije odradio”, kazao je Horvat.

Smatra da bi prvo trebalo stambeno zbrinjavati obitelji, da bi djeci iz tih obitelji kasnije bilo lakše.

Horvat je oštro kritizirao rad zastupnika Kajtazija.

“Uz veliki problem iz prošlosti, glavni razlog je činjenica da integracijom, zakonom i proračunima, gotovo svim što je vezano uz Rome odlučuje samo jedna osoba. To je saborski zastupnik Veljko Kajtazi. I tu bi država morala nešto promijeniti”, rekao je te dodao:

“Što god Kajtazi sa suradnicima odluči, to tako i je. On ima državni novac, potkupio je sve.., a ja nisam imao mogućnosti pobijediti, bez obzira što nas Roma Bajaša ima 90 posto, a njih samo 10 posto.”

Horvat je istaknuo da se Romi Bajaši neće moći izjasniti kao Bajaši na nadolazećem popisu stanovništva.

“Kakva je to integracija ako sad za par dana imamo popis stanovništva i nemamo mogućnost mi kao Romi Bajaši zaokružiti da smo Bajaši? Sve piše, ali Bajaši ne. To je Veljko Kajtazi osobno, vjerujem da je htio sve iskamuflirati, jer želi dati do znanja da su svi Romi ujedinjeni i da smo kao jedan, što nije točno”, kazao je Horvat, ističući da bi država to trebala prepoznati i promijeniti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!