Hrebak: Imamo samo jedan uvjet za podršku novom ministru financija

Vijesti 06. srp 202212:14 > 13:55

Predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak gostovao je u N1 Studiju uživo i komentirao ostavku ministra financija Zdravka Marića.

Navodi da je iznenađen odlaskom Marića.

“Sinoć sam to pročitao u medijima, ali kada prespavate jednu noć shvatite da tu ima razloga i da se čovjek koji šest i pol godina vodi ministarstvo zapravo opraštao nekoliko tjedana, ali nitko to nije uzimao ozbiljno”, rekao je Hrebak.

VEZANE VIJESTI

Kaže da Mariću ništa ne zamjera.

“Bavim se politikom 10 godina i nosim ogroman teret kao zastupnik i gradonačelnik. Čovjeka to iscrpljuje, a pogotovo mi je žao da tek kada ode ovakav ministar mi kažemo ‘jao, baš je bio dobar’. Od svih ministara, s njim sam imao najbolju suradnju. Bio je jedan od najboljih ministara koje je Hrvatska imala”, rekao je.

Kako navodi, Marić je najvjerojatnije ispunio sve svoje ambicije kao ministar financija, a odluka da podnese ostavku na neki način je i korektna.

“Da nije bio ministar, bio bi top menadžer u jednoj od većih europskih kompanija. Bio je i prije u Agrokoru”, kaže Hrebak.

Tvrdi čak niti oporba ne pronalazi loše riječi za Marića.

“I njima je jasno da je on bio izvrstan ministar”, kazao je Hrebak.

Kaže da će od novog ministra Marka Primorca, kojem će dati podršku, tražiti “da ne bude nikakve rošade”.

“Neka mu ne padne na pamet da uzima svoje ljude samo zato što su njegovi. Marić je ostavio apoteku u ministarstvu financija, financije su sređene i tamo rade ljudi koji taj posao imaju u malom prstu. Oni moraju ostati i to je uvjet naše podrške”, rekao je Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar