VIDEO / Hrebak nije oduševljen načinom na koji se slaže većina

Vijesti 05. svi 202413:22 3 komentara

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak nije zadovoljan činjenicom da njegivu stranku nitko ništa nije pitao oko pregovora za slaganje vladajuće koalicije.

“Mislim da su, načelno, pregovori gotovi. Žao mi je što i nas, manje partnere, nitko ništa ne pita. Dakle, osobno sam osvojio veliki broj preferencijalnih glasova na ovim izborima i nije mi svejedno što ćemo raditi kao predstavnici tih preferencijalnih glasova”, poručio je.

“Vidim da svi nas uzimaju zdravo za gotovo. HSLS je puno ozbiljnija stranka od robe s police”, nastavio je. Napomenuo je da je dosta skeptičan oko načina na koji se trenutno slaže većina.

“Sjest ćemo i razgovarati. Ukoliko nas premijer uvjeri u to, mi ćemo podržati ovakvu većinu. Iako kažem, nisam oduševljen s načinom na koji se ona upravo u ovom trenutku slaže”, naveo je.

Ipak, Hrebak priznaje da će podržati Andreja Plenovića kakvu god većinu da složi. “Mi smo mu dali mandat da pregovara, nisam siguran koliko će naši novi, očito, koalicijski partneri shvatiti što je vođenje države. Graditi nešto na nečemu što je protiv nikad nije dobro, vidjet ćemo koliko će ta većina uopće biti stabilna”, kaže Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare