Hrebak o Miletićevu čišćenju Hrvatske: Ne prihvaćamo poruke političkih štetočina

Vijesti 22. ožu 202212:44 > 14:12 2 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak osudio je u utorak izjave Mostovca Marina Miletića o najavama političkih i društvenih "čišćenja" u ime hrvatskog identiteta, kulture i katoličke vjere.

Smatra da je Miletić svojim stavom otklonio svaku sumnju u Mostov politički identitet, pozivajući se na politike Poljske, druge trenutačno najneliberalnije demokracije u EU.

MIletić je na Facebooku u nedjelju napisao da mu je želja da se Hrvatska razvija poput današnje Poljske.

“Kada Most preuzme odgovornost za našu državu, počistit ćemo i ovaj dio koji je ostao nama veliki uteg i danas”, napisao je u nedjelju Miletić misleći pritom na one koji su radili protiv hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i katoličke vjere.

“HSLS ne pristaje na to da o hrvatskom nacionalnom identitetu, kao i javne lekcije i političke poruke dolaze od političkih štetočina koji zagovaraju lustraciju radi dekomunizacije”, navodi se u priopćenju.

Hrebak smatra da je Most svojom štetnom političkom retorikom i djelovanjem u potpunosti politički potisnuo, i samom sebi na najmanju moguću mjeru sveo bilo kakav koalicijski potencijal, a time i izglede za dolazak na vlast.

“Na nedemokratske ugroze demokraciji potrebno je odgovoriti pravilnom političkom porukom i djelovanjem, među ostalim, radi podrške ukrajinskom narodu koji se bori za europski demokratski identitet”, stoji u priopćenju.

Navodi da se i u EU vodi borba između dvije Europe, one demokratske i one nedemokratske, predvođene poljskim i mađarskim premijerom, koji imaju svoje “kopije” u Hrvatskoj.

“HSLS zato osjeća osobitu odgovornost da Hrvatska i dalje bude na pravoj strani povijesti, braneći demokraciju”, navodi se Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare