Hrelja: Umirovljenike s puno staža treba motivirati da ostanu u svijetu rada

Vijesti 07. lis 202210:41 0 komentara
silvano hrelja
N1

Vladin predstavnik prihvatio je u petak prijedlog Silvana Hrelje (HSU) da se motivira umirovljenike sa dugogodišnjim stažem da ostanu u svijetu rada, umjesto da idu u mirovinu, neovisno što imaju prosječno više od 42 godine staža.

Svoj prijedlog Hrelja je formalizirao u amandman koji je podnio na izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, a o kojem svoje mišljenje još treba dati i Hrvatski sabor.

Hreljin amandman jedan je od rijetkih koji su u današnjem izjašnjavanju o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga, prihvatili Vladini predstavnici.

VEZANE VIJESTI

Odbili su i prijedlog klubova SDP-a, ZLB i HSS/RF-a da Sabor zaduži Vladu da mu u roku 90 dana predloži izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima će  onemogućiti upis zabilježbe na nekretninu korisnika zajamčene minimalne, usluge organiziranog stanovanja i smještaja koju korisnik koristi za stanovanje.

Vladini predstavnici odbili su i 30-ak oporbenih amandmana na prijedlog novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

Isto su postupili i s prijedlogom Nina Raspudića (Most) da Sabor o tom prijedlogu provede treće čitanje, a da se prije plenarne rasprave o njemu održi tematska sjednica Odbora za obrazovanje i znanost sa širokim krugom relevantnih sudionika.

Neovisno o Vladinom odbijanju, Sabor u podnevnom glasovanju može drugačije odlučiti o sudbini predloženih amandmana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!