Hrg: Rezervacije za zimu su počele, ali država će morati Goranima olakšati život

Ekonomija 21. kol 202114:40 > 14:40 0 komentara
petar hrg
N1

Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara, u Novom danu komentirao je turističku situaciju u Gorskom kotaru.

“Mislim da smo uspjeli jače iskoračiti na tržište, zato se išlo u nedavno objedinjavanje turističkih zajednica u Gorskom kotaru. Napravit ćemo sve da bi za Gosrki kotar sve bilo kvaitetnije i bolje se čulo. Ova situacija govori da smo na dobrom putu. Jutros smo u Nacionalnom parku Risnjak, izletnici vole ovaj kraj. Brojke su dobre, ostvarili smo promet iz 2019., a sada već postoji i optimizam za jesen i zimu kao i rezervacije. Imamo samo 414 smještajnih kapaciteta. Za destinaciju je dobro da se grade kapaciteti više kategorije”, govori Hrg.

“Naš smještaj je na internetskim platformama izuzetno visoko ocijenjen, a tako i gastronomska ponuda. Kamin kad se upali ima svoje čari, pogotovo kad padne snijeg. Država će ipak morati prepoznati specifičnosti življenja na planini i odlučiti da je strateški važno da se ovdje razvijaju posoa i turizam. Ukidanjem Brdsko-planinskog Zakona lokalne jedinice izgubile su puno. Gorana ima 20.000. Postoje specifičnosti koje moraju biti regulirane Zakonom”, kaže Hrg.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!