Rusko veleposlanstvo: Hrvatska nije zatražila rusko cjepivo

Vijesti 09. velj 202112:30 > 12:35 2 komentara
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Građani Hrvatske šalju upite Veleposlanstvu Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj u vezi s ruskim cjepivom Sputnjik V, pa su se iz Veleposlanstva oglasili da se oni ne smiju baviti nabavom/isporukom/distribucijom/prodajom cjepiva. Također navode da do sada nisu dobili nikakav službeni zahtjev od hrvatske strane u vezi s nabavom ruskog cjepiva.

Priopćenje medijima prenosimo u cijelosti.

“Zbog velikog broja pitanja o nabavi cjepiva dolazećih u Veleposlanstvo, od strane građana s prebivalištem u Hrvatskoj htjeli bismo priopćiti slijedeće.

VEZANE VIJESTI

Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj, kao diplomatsko predstavništvo te u okviru svoje nadležnosti, ne smije se baviti nabavom/isporukom/distribucijom/prodajom cjepiva. Za uvoz bilo kakvih lijekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tijela i nadležnih institucija Europske unije.

Istodobno, želimo priopćiti da je veleposlanstvo spremno uložiti sve napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga te za maksimalno brzo rješenje pitanja isporuke cjepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti. Nažalost, do sada nismo dobili nikakav službeni zahtjev od hrvatske strane u vezi s nabavom ruskog cjepiva.

Ujedno skrećemo pozornost na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske od 29. siječnja u kojoj se radi o planiranoj kampanji cijepljenja za predstavnike diplomatskog zbora u Hrvatskoj te svih inozemnih građana koji borave na teritoriju Hrvatske.

Svi detalji moraju biti objavljeni na web stranici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju medijima Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare