Hrvatske vode: Idući tjedan se ne očekuju veće količine oborina

Vijesti 18. ruj 202216:32
Izvor: Katarina Brečić/N1

U idućih tjedan dana ne očekuju se veće količine oborina, zbog čega će pasti vodostaji rijeka, a već sutra bi trebao značajnije pasti vodostaj Kupe u Karlovcu te se stabilizirati stanje na terenu, objavile su nedjelju Hrvatske vode.

Vodostaj Kupe u Karlovcu stagnira, premda je nešto viši od očekivanog zbog kiša na slivu Korane i Mrežnice, koje su podignule Kupu za 30 centimetara, navode iz Hrvatskih voda. Značajnije opadanje vodostaja na tom području očekuje se sutra kao i ukidanje izvanrednih, a zatim redovnih mjera obrane od poplava.

Vodostaj rijeke Kupe na postajama Hrvatsko i Selo Kupa opao je za više od dva metra, zbog čega su ukinute mjere obrane od poplava, a za promet je otvorena županijska cesta Brod na Kupi–Hrvatsko.

Od subote navečer vodostaj rijeke Dobre pao je za više od jednog metra, a tijekom večernjih sati trebalo bi  doći do normalizacije prometa u Ogulinu.

S druge strane, u blagom su porastu vodostaji rijeke Save, ali neće dosegnuti razine za uspostavu bilo kakvih mjera obrane od poplava, prognoziraju u Hrvatskim vodama.

Kako u slučaju naglog porasta vodostaja Kupe i Save ne bi došlo do ugroze zaobalja na području gradova Petrinje i Siska, i dalje se poduzimaju sve potrebne mjere na području Sisačko-moslavačke županije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar