Hrvatski grad uvodi kazne do 100.000 kuna za nepropisno odlaganje otpada

Vijesti 01. ruj 202210:44 0 komentara
Grad Velika Gorica

Stanovnici Velike Mlake već dulje vrijeme imaju problem s divljim odlaganjem otpada kod njihovih kontejnera u samom središtu naselja. I nisu jedini. Postoji niz divljih odlagališta u Velikoj Gorici i okolnim naseljima koja građani redovito prijavljuju VG Čistoći, koja potom intervenira na tjednoj bazi. Sada su odlučili poduzeti još jednu mjeru kako bi im stali na kraj.

Stalno čišćenje divljih deponija svake godine košta više stotina tisuća kuna, a rezultat ostaje isti. Stoga je Velika Gorica pokrenula projekt postavljanja video nadzora na poznatim lokacijama divljih odlagališta, a upravo se pripremaju nove mjere kojim bi stali na put između mjesta nastanka otpada i divljih odlagališta, javlja Green.hr.

“Prije nekoliko mjeseci započeli smo s postavljanjem kamera, a ovdje smo postavili jednu solarnu kameru, i otkad je ovdje, VG Čistoća više ne mora intervenirati svaki tjedan kao što je ranije bio slučaj”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar, pokazavši kameru postavljenu u blizini odlagališta.

Gradonačelnik je otkrio da je dosad postavljeno dvadesetak kamera, što lovačkih, što solarnih, a intencija je do kraja godine imati pedese.

Drugi dio borbe s divljim odlagalištima odnosi se na nove kazne koje će čekati neodgovorne osobe koje odlažu otpad na nedozvoljenim mjestima.

“Na iduće Gradsko vijeće ići će Odluka o sprečavanju odbacivanja otpada gdje smo predvidjeli rigorozne kazne. Minimalna kazna za ilegalno odlaganje otpada će biti 20.000 kuna. Također smo rekli da svatko tko bude snimljen drugi put će snositi kaznu od 100 tisuća kuna”, upozorio je gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!