Hrvatski liječnički sindikat: Od ministarstva očekujemo novi prijedlog koeficijenata

Vijesti 19. sij 202416:07 0 komentara
Robert Anić/Pixsell

Članovi Glavnog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) raspravljali su na izvanrednoj sjednici o trenutnoj situaciji vezano uz Uredbu o koeficijentima i zahtjevima liječničkih udruga te pripremama za naredne aktivnosti.

“S obzirom na postavljene rokove koji su javno komunicirani na konferenciji za medije od strane svih liječničkih udruga, u roku kraćem od 24 sata u Plan zakonodavnih aktivnosti Ministarstva zdravstva za 2024. godinu je uvršteno donošenje Zakona o ravnopravnom statusu liječnika i sazvan je sastanak na temu Uredbe o koeficijentima u zdravstvu.

Na sastancima u Ministarstvu zdravstva predloženi su koeficijenti koji nisu prihvatljivi liječnicima. Hrvatski liječnički sindikat iznio je svoje primjedbe na predložene koeficijente te očekujemo novi prijedlog s korigiranim koeficijentima. S obzirom na to da konačni prijedlog još uvijek nismo primili, Glavni odbor HLS-a donio je jednoglasnu odluku da se započne s pripremama za sindikalne aktivnosti s ciljem zaštite liječnika i statusa struke”, izvijestili su iz HLS-a.

Renata Čulinovič Čaić, predsjednica HLS-a, nakon sjednice Glavnog odbora poručila je: ‘Kao jedina liječnička organizacija koja ima mandat organizirati sindikalne akcije, dužni smo prema svojim članovima i članicama organizirati sve potrebno kako bismo zaštitili liječnike i profesiju.

Očekujemo korektan prijedlog od strane Ministarstva kojim će se liječ nicima omogućiti nesmetan rad i zaštitu zdravlja hrvatskih građana. Nakon javnog predstavljanja koeficijenata, imamo rok od 14 dana za iznošenje svojih primjedbi i prijedloga, te ćemo u suglasju s članstvom sindikata donijeti odluku o daljnjim akcijama.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!