Hrvatskoj pomoć šalju Slovenija, Austrija, Italija,…

Vijesti 30. pro 202011:50 0 komentara
civilna zaštita, pomoć
Ravnateljstvo civilne zaštite

Iz Slovenije je stigla prva žurna pomoć zbog razornog potresa na području Petrinje i Siska, nakon što je Hrvatska aktivirala Mehanizam EU za civilnu zaštitu – program EU pružanja žurne pomoći, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Pomoć Slovenije je stigla u utorak oko 23 sata – 4 kontejnera, 12 kreveta na kat sa 24 madraca i 200 vreća za spavanje.

Ta je humanitarna pomoć tijekom noći pristigli u središnje skladište Civilne zašite u Jastrebarsko, odakle se prevoze na pogođena područja u skladu s procijenjenim potrebama, navode iz Ravnateljstva Civilne zaštite RH.

Pomažu Austrija, Italija, Grčka, Rumunjska, Švedska, Češka…

Osim Slovenije, hrvatskom zahtjevu za pomoć su se odazvale Austrija sa 470 sklopivih kreveta, Italija sa 100 zimskih šatora, Grčka s 40 šatora, 50 električnih grijača, 500 sklopivih kreveta i 500 vreća za spavanje, Rumunjska s 50 šatora, 100 sklopivih kreveta, 200 vreća za spavanje i 14 kontejnera za stanovanje, Švedska sa 60 šatora i 2.000 sklopivih kreveta, Češka sa 2 svjetiljke sa zaštitom, 1 balon/toranja za osvjetljenje, 10 električnih grijača, 600 sklopivih kreveta i 1.200 vreća za spavanje.

Hrvatska je u utorak aktivirala Mehanizam unije za civilnu zaštitu – program EU namijenjen pružanju žurne pomoći, te je zatražila zimski šatore za 6 – 8 osoba, svjetiljke sa zaštitom od PVC mreže (unutarnje), rasvjetne balone / tornjeve za osvjetljenje, električne grijače, sklopive krevete, vreće za spavanje i kontejnere za stanovanje, priopćilo je Ravnateljstvo CZ RH.

Ujedno se zahvalilo svima koji su se odazvali našem zahtjevu za pomoć te kontaktirali Ravnateljstvo civilne zaštite s upitima za slanje pomoći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!