Više desetaka HSS-ovaca napušta stranku

Vijesti 19. velj 202110:29 > 10:371 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

HSS-ovi načelnici općina Mali i Veliki Bukovec Darko Marković i Franjo Vrbanić,  uz još više desetaka članova napuštaju stranku, priopćili su načelnici u petak, a izlazak iz HSS-a potvrdili su i iz općinske organizacije Gornji Kneginec.

Darko Marković vijećnik je u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, a do izlaska iz stranke bio je predsjednik Županijske organizacije HSS-a.

Uz načelnika Franju Vrbanića stranku napušta i njegov zamjenik u Općini Veliki Bukovec Kristijan Matas te po četiri vijećnika u oba općinska vijeća. Svi će do kraja mandata svoje dužnosti u izvršnoj i predstavničkoj vlasti obavljati kao nezavisni načelnici odnosno vijećnici.

Kako se ističe u priopćenju, obje su općine od formiranja u devedesetim godinama do današnjih dana bile veliko uporište i baza Hrvatske seljačke stranke. Marković ističe kako politika aktualnog vodstva stranke, predvođena Krešom Beljakom, već dulje vrijeme nije imala potporu većine članstva u ovim organizacijama.

“Nažalost, pod vodstvom aktualnog predsjednika HSS već odavno nije stranka koja se bori za pravo svake osobe na bolji život, ravnopravnost, demokraciju, pravo za jednake uvjete u obrazovanju”, poručio je Marković govoreći o razlozima odlaska velikog broja dosadašnjih članova HSS-a.

Naglasio je kako HSS pod tim vodstvom više nije stranka kakva je bila, već se „sve svodi na verbalne obračune pojedinaca u Saboru bez konstruktivnih prijedloga“. Takav se način rada, dodaje Marković, reflektirao i na Županijsku organizaciju HSS-a Varaždinske županije u kojoj je dio članova odanih Beljaku “prenio sličan način rada i obračuna s neistomišljenicima”.

“Moj kolega Vrbanić i ja, kao i više desetaka sada već bivših članova stranke, ostat ćemo zauvijek u srcu HSS-ovci, ali zbog brojne podrške sugrađana koju imamo u Malom i Velikom Bukovcu daljnji politički put nastavljamo kao nezavisni kandidati”, naglasio je Marković te negirao nagađanja da ulaze u neku drugu stranku.

Načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić u priopćenju naglašava kako su brojni članovi već dulje vrijeme iskazivali nezadovoljstvo politikom stranke, ali i odnosima unutar nje “koji su degradirani iz dana u dan”. “HSS je u ovih više od dvadeset godina dao većinu načelnika i načelnica u Velikom i Malom Bukovcu”, rekao je Vrbanić te dodao da tako završava taj dio političkog života u tim krajevima.

Izlazak iz stranke u petak su priopćenjem objavili i članovi HSS-a u općini Gornji Kneginec. Općinski odbor jednoglasno je donio odluku o prelasku svih članova odbora, predsjednika ogranka, zamjenika općinskog načelnika Roberta Đuranca i vijećnika Općinskog vijeća Mihaela Magdića i Igora Lukinca u HSS Braće Radić, pod čijim će imenom i izaći na lokalne izbore. Istu će odluku, ističe se u njihovom priopćenju, provesti i nekoliko gradskih i općinskih organizacija HSS-a u Varaždinskoj županiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar