Htjela se naručiti na operaciju, zvala bolnicu 347 puta i nitko joj se nije javio! Beroš: “Užas živi, užas”

Vijesti 06. ruj 202309:25 2 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Žena iz Dalmacije nazvala je bolnicu Sveti Duh, kako tvrdi, čak 347 puta da bi se naručila na operaciju. I nitko joj se nije javio.

“Prije desetak dana uredno sam poslala mailom svu svoju medicinsku dokumentaciju kako bih se naručila na operativni zahvat. U generiranoj poruci, koju su mi isti dan poslali napisano je kako ću odgovor dobiti u razdoblju od tri do osam dana od zaprimanja moje dokumentacije. Kako u tom razdoblju nisam dobila nikakav odgovor, odlučila sam nazvati bolnicu na broj koji su mi poslali u generiranoj poruci i u terminu kada su mi napisali”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

“Moram gore na operaciju i ne bih htjela da me gledaju ‘preko nišana’. Dakle, broj 01 3712-060 jučer sam nazvala 347 puta i nikako nisam uspjela uspostaviti kontakt s njima. Taj broj je gotovo konstantno zauzet, a kada nije i kada zvoni, netko podigne slušalicu i taman kad ja sretna kažem ‘halo’, taj netko odmah tu slušalicu spusti”, ispričala je dalje.

“Što da radim sa zdravstvom 21. stoljeća kojemu je ‘pacijent u središtu svega’? Da sjednem na autobus, krenem put Zagreba i tako se u bolnici Sveti Duh zabilježim za operativni zahvat i hoće li mi taj put u Zagreb platiti HZZO ili Ministarstvo zdravstva? Drugog načina ne vidim”, dodala je.

Slobodna Dalmacija je zbog ovog slučaja kontaktirala i ministra zdravstva Vilija Beroša. “Apsolutno ne podržavam takvo ponašanje. To je obrnuto od smjera u kojemu ide ova administracija da je pacijent u središtu. To pokazuje očitu disfunkcionalnost u toj bolnici i tražit ću njihovo očitovanje. Užas živi, užas.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare