HVIDR-a se ograđuje od političkog prosvjeda “Dajemo vam otkaz”

Vijesti 09. ruj 202219:48 6 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Iz Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a ogradili su se od najavljenog političkog prosvjeda ''Dajemo vam otkaz'' koji će se održati u subotu u Zagrebu i "huškačkih poruka" organizatora usmjerenih rušenju Vlade RH.

Ocijenili su da će to biti skup s huškačkim porukama određenog dijela oporbe u svrhu rušenja Vlade RH kojeg formalno organiziraju neke nevladine udruge, dok se, kako tvrde, u stvarnosti radi o neostvarenim vizijama manjeg dijela oportunističkih marginalnih političkih aktera.

”I dok neki današnji novokomponirani politički akteri, radi svojih uskogrudnih ciljeva, u raznim pokušajima preuzimanja vlasti nastavljaju generalizirati krivnju mnogobrojnih članova prve hrvatske državotvorne stranke, HDZ-a, moramo se ograditi od ovog orkestriranog blaćenja stranke i njezinog osnivača, prvog predsjednika i vrhovnog zapovjednika OSRH Franje Tuđmana”, stoji u HVIDR-inom priopćenju kojeg potpisuju predsjednik HVIDR-e Josip Periša i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Đakić.

HVIDR-a u svojem priopćenju postavlja i pitanje suborcima koji se planiraju odazvati tom prosvjedu – ”kada je i kako naš zajednički vrhovni zapovjednik postao kriminalac i osnivač neke kriminalne stranke?”.

Iz udruge su istaknuli da su hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata bili predvodnici među udrugama iz Domovinskog rata koje su na prve uočene nezakonitosti prosvjedovali 1996. sa ciljem revidiranja pretvorbe i privatizacije.

”Ovim putem dajemo potpunu i bezuvjetnu podršku premijeru Andreju Plenkoviću koji se svojim državničkim potezima evidentno dokazao u najtežim vremenima novije hrvatske povijesti”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare