HZZO ugovara dodatne postupke magnetske rezonance za tri regije

Vijesti 29. srp 202218:03 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u petak je izvijestio da je donesena odluka o ugovaranju dodatnih 4796 postupaka magnetske rezonance kako bi se smanjile liste čekanja na tu pretragu do kraja godine.

Na sjednici Upravnog vijeća HZZO-a donesena je odluka o izboru najpovoljnijih ponuditelja za ugovaranje dodatnih 2600 postupaka za zagrebačku regiju, 996 postupaka za splitsku regiju i 1200 postupaka za osječku regiju, do 31. prosinca 2022. godine.

Prema uputi Ministarstva zdravstva, HZZO je raspisao Natječaj za sklapanje ugovora o provođenju postupaka magnetske rezonance (MR) radi smanjenja Nacionalne liste čekanja.

Ugovaranjem ovih dodatnih postupaka osigurava se dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a, poručuju iz Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Dva nova lijeka na dopunskoj listi

HZZO je u redovnu proceduri na osnovnu listu lijekova stavio lijek piridostigminij pod zaštićenim imenom za liječenje miastenije gravis (lijek se već nalazi na Osnovnoj listi lijekova pod nezaštićenim imenom) te namirnica za enteralnu primjenu s namjenom za enteralno hranjenje putem sonde postoperativnih i posttraumatskih bolesnika u kritičnom stanju.

Na dopunsku listu lijekova stavljena su dva nova lijeka za liječenje poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD) – metilfenidatklorid i atomoksetin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!