I HDZ-ovac je prijetio novinaru; Mihanović: Dovoljno nacionalno da nije splitsko

Vijesti 06. tra 202214:01 > 14:03 2 komentara
N1

Politička drama u Splitu počela je kada su gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnijeli ostavke nakon što je DORH protiv Ivoševića podignuo optužnicu zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije. Rekao je da će joj se "napiti krvi".

HDZ-ov Vice Mihanović, gradonačelnički kandidat na prethodnim izborima, u Splitu je organizirao konferenciju za novinare, ponovno je kritizira Puljka i Ivoševićevo ponašanje.

VEZANE VIJESTI

Novinari su Mihanovića podsjetili da Ivošević nije jedini koji je prijetio novinarima. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je 28. siječnja prijavu novinara Slobodne Dalmacije protiv Vinka Zulima zbog prijetnje. Zulim je jedan od osnivača HDZ-a u Dalmaciji, godinama je vladao Općinom Seget, a donedavno je bio i saborski zastupnik. O tom se slučaju ODO još nije oglasio. Isti ODO u Splitu je 10. veljače zaprimio prijavu novinarke Slobodne protiv Ivoševića. U tom slučaju optužnica je već stigla.

Zulinove prijetnje su, navodno, bile daleko gore i opasnije od Ivoševićevih.

U čemu je razlika, pitali su novinari Mihanovića.

“Ja ne znam detalje te situacije, rekao sam da se bavim isključivo splitskom politikom, nemam ja nacionalne ambicije kao Puljak”, odgovorio je Mihanović.

Općina Seget je 30-ak kilometara od Splita ili, kako je Mihanoviću rekla novinarka – “dva sela dalje”.

“Da, dovoljno nacionalno da nije splitsko. Ako je sve točno što govorite, ne odobravam takvo ponašanje. Bez obzira o kome se radi i iz koje je stranke. Imao sam ja udaraca u kampanji, a nisam nikad nazvao. Vi ste radili kako ste mislili da je ispravno. Ja sam bio spreman na takve stvari”, rekao je Mihanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare