I to se dogodilo! Vladajući prihvatili amandmane oporbe

Vijesti 28. stu 202215:34 0 komentara
N1

Vladini dužnosnici prihvatili su u ponedjeljak u Hrvatskom saboru amandmane zastupnica Socijaldemokrata Romane Nikolić za povećanjem sredstava za obiteljske mjere, Marine Opačak Bilić za prevenciju nasilja među mladima i IDS-a za nastavak sanacije Eufrazijeve bazilike.

Vlada je u izmijenjenom obliku prihvatila amandman Romane Nikolić koja je za provedbu mjera obiteljske i populacijske politike tražila da se iznos od 742.307 eura poveća na 1,5 milijuna. Vlada je prihvatila da se sredstva za tu svrhu povećaju na 757.693 eura.

Također, Vlada je prihvatila amandman Marine Opačak Bilić tako da će se za 150.000 eura povećati sredstva za prevenciju nasilja nad i među mladima.

Zahvalivši na prihvaćanju amandmana, Opačak Bilić upozorila je da smo u posljednje vrijeme svjedoci povećanog broja slučajeva nasilja, koje se uvuklo u sve pore društva.

Smatra kako odlazak u školu za veliki broj djece nije siguran i ne predstavlja ugodu. “Vjerujem da će povećanje sredstava doprinijeti smanjenju takvih slučajeva. Ovo je ulog u sigurniju budućnost i našu djecu”, poručila je.

#related-news_0

Vlada je odbila većinu amandmana

Vlada je u izmijenjenom obliku prihvatila i IDS-ov amandman za nastavak sanacije Eufrazijeve bazilike u Poreču. IDS je tražio 331.000 eura, a dobio je 120.000 eura.

Objasnivši kako se uvijek radi projekcija za trogodišnje razdoblje, Vladin predstavnik rekao je da se sanacija porečke Bazilike odvija sukladno višegodišnjem planu obnove, što se provodi u suradnji Ministarstva kulture i medija, Porečke i Pulske biskupije te Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Vlada je odbila veliku većinu amandmana oporbenih zastupnika i klubova, koji su tražili veća sredstva za politike za mlade, provedbu mjera obiteljske i populacijske politike, provedbu mjera demografske politike, za kupnju policijske opreme, organiziranje zaštite i spašavanja.

Također su predlagali povećanje sredstava za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, žrtve seksualnog nasilja za vrijeme oružane agresije u Domovinskom ratu, kao i natkrivanje bazena u Sinju, obnovi štale Alkarske ergele u Sinju, sanaciju podruma splitske Dioklecijanove palače i sl.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!