I Vlada osudila govor mržnje u Borovu: “Za to nema i ne može biti opravdanja”

Vijesti 02. svi 202115:01 0 komentara
Vlada Republike Hrvatske
Ilustracija: Igor Kralj/Pixsell

Vlada je u nedjelju najoštrije osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača u Borovu Selu kraj Vukovara" poručivši da će se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima i istaknuvši da je policija odmah reagirala.

VEZANE VIJESTI

“Za to nema i ne može biti opravdanja, osobito ne na današnji dan kada se s pijetetom prisjećamo žrtve 12 hrvatskih redarstvenika, mučki ubijenih prije 30 godina u Borovu Selu”, stoji u priopćenju Vlade u povodu jutrošnjeg događaja u Borovu Selu.

U hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, koja usto danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine, napominju iz Vlade.

“Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagirala i provodi istraživanje kako bi svi odgovorni bili primjereno sankcionirani”, poručuju iz Vlade.

Jutros je u Borovu, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te su izvikivali neprimjerene poruke među kojima i ‘Ubij Srbina’, a cijeli je incident objavljen na facebook stranici općine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!