Idete na plažu? Policija poslala upozorenje građanima

Vijesti 17. lip 202215:18 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL/ilustracija

Policija apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Rovinjska policija istražuje dva slučaja krađe s plaže. Naime, 15. lipnja u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj s plaže u turističkom naselju na području Rovinja otuđio dva ruksaka s mobitelom, naočalama, slušnim aparatom i drugim predmetima, čime je dvije austrijske državljanke u dobi od 57 i 68 godina oštetio za više desetaka tisuća kuna.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi slučaj zabilježen je istog dana u poslijepodnevnim satima na jednoj rovinjskoj plaži, kada su dvojica austrijskih državljana u dobi od 42 i 40 godina nakratko ostavili ruksake bez nadzora, što je iskoristio nepoznati počinitelj te im je otuđio stvari za plažu, inzulinsku pumpu i druge predmete. Time ih je oštetio za više tisuća kuna.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Policija: Pripazite na krađe s plaže

Kako smanjiti mogućnost krađe s plaže:

– Ako na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.
Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.).

– Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno.

– Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.

– Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti.

– Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.

– Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.

– Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.

– Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!