Ima li pomirbe? Premijer iz Vukovara za N1: “Nema alternative”

Vijesti 18. stu 202211:11 3 komentara
N1

U razgovoru s našom Ivom Puljić Šego, premijer Andrej Plenković podsjetio je iz Kolone sjećanja u Vukovaru da je Vlada održala prvu sjednicu izvan Zagreba upravo u ovom gradu. Kaže kako je potpora Vukovaru snažna te da se nastavlja tako i u novom proračunu.

Na pitanje ima li te pomirbe o kojoj svi govore, premijer kaže: “Nema alternative.”

“Mi smo u 2022. Strahote koje su žrtve proživjele… Razumijem osjećaje obitelji, supruga, majki, djece, to je bio strašan zločin. Njima je jako teško, ali jučerašnji dolazak potpredsjednice Vlade je bio prvi takav dolazak i taj proces odnosa Hrvata i Srba u Hrvatskoj mora biti sustavno unapređivan. Oni su s nama u parlamentarnoj većini već 6 godina, bit će i dalje, to je dobar i ispravan put. Naravno da je ljudima koji su izgubili svoje najmilje teško”, kaže premijer dodajući da razumije i poštuje oni koji su Šimpragi jučer okrenuli leđa.

vezane vijesti

“Ima ljudi koji bi pitali zašto nije došla. Ima vremena da dođe i ovdje”, kaže premijer.

Na pitanja o ćirilici u Vukovaru, Plenković kaže kako je u tom gradu HDZ u oporbi, a da je to stvar većine. “Nisam primijetio da bi prava Srba ovdje bila problem, što će GV odlučiti, vidjet ćemo”, kaže.

“Politika Vlade sigurno ih ne dijeli”, kaže premijer na pitanje dijeli li netko građane Vukovara.

Sve događaje u Vukovaru pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare