Ima li u EU fondovima sredstava za izgradnju stadiona? Evo što kaže ministrica

Vijesti 14. pro 202210:51 3 komentara
N1

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, gostovala je u N1 studiju uživo. Povodom Svjetskog prvenstva govorila je koje su mogućnosti iz EU fondova za ulaganja u sport.

Dan nakon polufinalne utakmice i poraza od Argentine, ministrica je rekla da se osjeća ponosno. “Svi trebamo biti ponosni na njih, ali i na sve hrvatske sportaše”, rekla je Tramišak, dodavši da se nada brončanoj medalji u subotu.

Naša ju je Iva Puljić Šego ima li u fondovima novca i mogućnosti za ulaganje u sport, odnosno izgradnju stadiona.

PROČITAJTE JOŠ

“Fondovi Europske unije, odnosno, dio kohezijske politike koji je kod nas, prvi put u ovom razdoblju imamo određenu alokaciju, ali to je za ulaganja u manju sportsku infrastrukturu u manjim gradovima, koja će poslužiti za izgradnju manje sportske infrastrukture i manjih sportskih centara. Ono što smo uspjeli osigurati, iako kohezjska politika ne podrazumijeva izgradnju veće infrastrukture, uspjeli smo osigurati dogradnju škola, a to podrazumijeva i izgradnju sportskih dvorana”,  rekla je.

Tramišak je rekla da je poznato i da sport na svim razinama kreće uglavnom iz malih sredina pa talenti otamo idu u neke veće sportske klubove pa su ovakve investicije u njih jako važne.

Upitana o koliko se novca radi, Tramišak je rekla da postoji više dijelova programa koji se na to odnose.

“Kad govorimo samo sport-kultura-turizam, to je oko 40 milijuna eura za cijelu Hrvatsku. Dodatno imamo i gradove, imam oraspisan prvi poziv gdje će gradovi sami moći odrediti dio alokacije i reći koliko sredstava planiraju uložiti. Dodatno, za potpomognuta područja imamo sredstva za dogradnju škola. Kad sve to zbrojimo, imamo na raspolaganju oko 100 milijuna eura”, rekla je Tramišak.

“Kad govorimo o najavama koje su išle iz Vlade, to Ministarstvo turizma i sporta koordinira pa je to pitanje za njih gdje vide da postoji mogućnost za pronalaženje sredstava za izgradnju stadiona”, rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare