Ispovijest Renea Bitorajca: “Profesor je mog sina lupio nogom u stražnjicu”

Vijesti 22. pro 202307:49 2 komentara
Armin Durgut/PIXSELL

Rene Bitorajac podijelio je priču o svom sinu Gabrijelu kojeg je napao profesor tjelesnog.

U zagrebačkoj srednjoj školi došlo je do ozbiljnog incidenta između profesora i učenika, a ovaj događaj naveo je glumca Renea Bitorajca da podijeli sličnu priču o svom sinu.

Bitorajac kaže da je njegovog 16-godišnjeg sina Gabrijela fizički napao profesor tjelesnog.

“Profesor tjelesnog je tražio od Gabrijela da ispljune žvaku, a onda ga je odgurnuo i udario nogom pred cijelim razredom. Kada ju on bespogovorno kreće ispljunuti, ovaj ga odguruje rukom u leđa, ali nezadovoljan inercijom kojom je moj sin pruživši blagi otpor poletio, ponižavajuće ga još udara nogom u stražnjicu i to prilično jako. Pred cijelim razredom, u trećem srednje, u pubertetskoj dobi kad se mladić razvija u muškarca, “profesor” u odgojno obrazovnoj ustanovi, ponižavajuće te nakon odgurivanja napucava nogom u guzicu! Sin, da zadrži barem malo dostojanstva nakon takvog poniženja jedino što može je zadržati žvaku, nakon čega biva prijavljen. Dolazi doma ljut, krvavih očiju i ispriča kako mu je prvi nagon bio vratiti profesoru istom mjerom. Ne, bravo sine da nisi!”, napisao je Bitorajac u svojoj objavi.

Kad se Gabrijel vratio kući, bio je ljut i uzrujan. Bitorajac je prijavio slučaj školi i policiji, ali dugo nije bilo odgovora.

Istražujući na internetu, Bitorajac je saznao da je profesorov otac bio visoko pozicioniran pa je tako njegova sumnja počela rasti.

“Doma počinjemo sumnjati u ažurnost i volju sustava. Googlamo profesora te naiđemo na članak u kojem piše kako je njegov otac glavni prosvjetni inspektor nakon otkaza jednog profesora, a kasnije je otišao i za pomoćnika ministra. Od toga trenutka pale nam se lampice.”

Glumac ističe da škola nije pravilno riješila problem. Razrednica je čak pokušala uvjeriti druge učenike da incident nije bilo potrebno prijavljivati: “Jadni vaši roditelji morate davati izjave, pokušavajući i njegove prijatelje okrenuti protiv njega.”, piše Net.hr.

Na kraju je zaključio kako je ‘fakat pretolerantan’, što je ujedno i izjava jednog njegovog lika iz filma, da mu nitko ne može pomoći povodom nasilja nad njegovim sinom, a jedino što mu preostaje je da svoje dijete preseli u privatnu školu ako ne želi da ga se i dalje zlostavlja.

“Nadam da je barem nekom malo neugodno”, dodao je glumac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare