Istražitelji DORH-a stigli na Baniju, ispituju ljude o obnovi kuća nakon rata

Vijesti 07. sij 202120:11 2 komentara
Brest Pokupski, petrinja, potres
Sanjin Strukic/PIXSELL

Razorni potres otkrio je da su neke od njih izgrađene posve neadekvatno, pa su se kuće stare dvadesetak godina potpuno urušile i više nisu za život. Sve ukazuje na moguću aferu golemih razmjera.

DORH-ovi istražitelji stigli su na Baniju. Provjeravaju jedan od najvećih projekata hrvatske države nakon rata u kojem je obnovljeno 150 tisuća obiteljskih kuća, doznaje RTL.

Tomislav Stanić iz Strašnika na pitanje koliko su se istražitelji zadržali, odgovorio je – nisu dugo.

VEZANE VIJESTI

“Oni su samo prošli da vide koja je kuća oštećena i koliko. Pitali su ljude koje su firme radile, jer je u ovome nizu kod mene radila sve jedna firma. Sve su to kuće koje u rušenje idu”, kazao je Stanić.

“Tu su odgovorni i izvođač radova i tko je nadgledao to. Tu su ljudi, neću o imenima pričati, sada u Petrinji radi čovjek ponovno u privredi, koji je nadgledao te naše radove, tako da su ti ljudi odgovorni”, kaže Stanić.

“Nije odgovoran onaj gore iz politike, pa nije on na svakoj kući mogao sjediti i gledati što se radi. Oni krive Žinića, ali on je dolazio u selo tjedno dva-tri puta, pa nije se mogao popeti na svaki krov. Mislim, to su gluposti”, zaključuje Tomislav Stanić iz Strašnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare