Sastali se Anušić i Debeljak: “U nekoliko navrata sam se naježio”

Vijesti 28. stu 202309:55 > 10:34 1 komentar

Kao jedan od prioriteta prilikom saslušavanja na sjednici Odbora za obranu novi ministar obrane Ivan Anušić naveo je i rješavanje situacije s izgradnjom ophodnih brodova u Brodosplitu. Danas se, stoga, Anušić sastao s predsjednikom Uprave Brodosplita d.d. Tomislavom Debeljakom.

“Na pitanja nećemo trenutno odgovarati, na vrijeme ćemo vam dati informacije”, rekao je ministar obrane Ivan Anušić jutros u Splitu. Dodao je da se nastavlja s realizacijom projekta. “Nastavljamo s pregovorima i s realizacijom projekta”, kazao je Anušić.

“Čast mi je što smo sjeli zajedno. U nekoliko navrata sam se naježio, prvi put smo razgovarali jedan na jedan, razgovor je bio na korist države i sustava. Pred cijelim narodom kažem da ćemo surađivati kako bi što prije napravili brodove na ponos svih skupa”, rekao je predsjednik Uprave Brodosplita D.D.

“Svjestan sam da je interes javnosti ogroman. To je i moj interes. Svima nam je u interesu da se taj projekt završi, no projekt je kompleksan i traje od 2014. godine, U ovoim trenutku informacije koje javnost ima, ima. Javnost će biti obavještena”, kazao je ministar Anušić.

Dusko Jaramaz /Pixsell/ilustracija

Podsjetimo, Anušić je ranije najavio je da će se ubrzo znati više o rokovima izvršenja ugovora sklopljenog s MORH-om još 2014. godine, koji je od Brodosplita Tomislava Debeljaka naručio izradu obalnih ophodnih brodova.

2014. godine potpisani su ugovori, 2018. su trebale biti isporuke svih obalnih ophodnih brodova. Sada je 2023. godina, a brodova nema, rekao je Anušić u ponedjeljak nakon obilaska gradilišta koja se obnavljaju nakon potresa na području Donje Stubice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare