Ivan Jakovčić napuhao i ostao bez vozačke: Svi znaju da volim malvaziju i teran

Vijesti 07. ruj 202114:02 > 14:04 2 komentara
Sasa Miljevic/PIXSELL

Ivan Jakovčić izgubio je vozačku dozvolu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Dogodilo se to nedavno, iza ponoći, a napuhao je više od dopuštenih 0,5 promila, javlja Glas Istre.

Jakovčić je za Glas Istre rekao da je “običan Istrijan koji voli našu malvaziju, a voli i teran”.

“To znaju svi oni koji me poznaju, kao što znaju i da uz dobro društvo i dobar zalagoj, uvijek u normalnim granicama, znam i volim i uživati u njima. Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku grešku što sam u takvom stanju sjeo za volan.

Kako se radilo o vrlo maloj udaljenosti odlučio sam odvesti sam do Rovinja, međutim očito sam vozio presporo pa me na tom putu zaustavila policija. Istina je da sam napuhao više od dozvoljenoga”, kazao je Jakovčić.

Dodaje da je prometna policija svoj posao odradila izuzetno korektno i profesionalno, te da je on kao legalist izrečene mjere prihvatio.

“Izrečenu kaznu sam platio odmah narednog jutra, te sam trenutno bez vozačke dozvole i svjestan da svatko tko napravi takvu pogrešku mora snositi posljedice. Žao mi je što se to dogodilo, ali upravo zato što sam kriv znam da trebam i odgovarati, kao i svatko drugi.

Ja sam iz ove situacije definitivno naučio dvije stvari. Prvu, kada si u najdražem društvu nastavi se zabavljati i nemoj popuštati, te drugu, kad se to druženje konačno privede kraju, nemoj nikad sjedati sam za volan, već uvijek za prijevoz doma pozovi taxi ili prijatelja”, rekao je nekadašnji istarski župan za Glas Istre.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare