Iz Croatia Airlinesa oglasili se o zrakoplovu za koji se sumnjalo da je propucan

Vijesti 23. lip 202211:33 > 12:38 1 komentar
Armin Durgut/PIXSELL

Iz Croatia Airlinesa oglasili su se o zrakoplovu koji je letio iz Zagreba u Sarajevo i na kojemu su uočena oštećenja, za koja se sumnja da su nastala iz vatrenog oružja.

“Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

VEZANE VIJESTI

Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti.

Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb”, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Podsjetimo, zrakoplov Croatia Airlinesa koji je u srijedu navečer iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zatražio je provođenje očevida, koje će provesti ekipa za očevid uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare