Iz Kamgrada se oglasili o Srebrnjaku: Ne vrši se zatrpavanje građevinske jame

Vijesti 21. svi 202209:02 2 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Prije nekoliko dana zatvoreno je gradilište u bolnici Srebrnjak, gdje je trebao biti izgrađen translacijski centar vrijedan 60 milijuna eura. U subotu se o svemu oglasila tvrtka Kamgrad. Navode da su kao odabrani izvođač radova na projektu, od travnja 2021. ispunili sve ugovorne obveze i projekt provodili sukladno svim pravilima struke i zakona RH.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

VEZANA VIJEST

“Slijedom netočnih navoda iznesenih u medijima, tvrtka Kamgrad d.o.o., kao odabrani izvođač radova na projektu CCTM Srebrnjak dužna je reagirati iznošenjem ispravnih informacija.

Od prvog dana sudjelovanja u projektu, 13. travnja 2021., Kamgrad je sve svoje obveze iz ugovora o građenju izvršavao uredno, sukladno propisima, pravilima struke i načelima savjesnosti i poštenja. Komunikacija s investitorom i naručiteljem bila je proaktivna, te su redovito izvještavani o projektu, etapama i potencijalnim rješenjima, s ciljem urednog izvršenja ugovorne obveze i realizacije projekta. Za sve navedeno postoji i pisana evidencija. Unatoč izuzetnim naporima i pridržavanju ugovornih obveza od strane Kamgrada, zbog nepostupanja naručitelja došlo je do raskida ugovora o građenju.

Kamgrad je sukladno zakonskim obvezama, a nakon nastupa raskida ugovora o građenju, pristupio konzerviranju izvedenih radova i demobilizaciji gradilišta te u okviru toga i postupa. S gradilišta se demobilizira isključivo oprema u vlasništvu Kamgrada te se ne vrši zatrpavanje građevinske jame, već se samo izvode nužni radovi konzerviranja izvedenih radova i osiguravanja gradilišta. Riječ je o standardnoj proceduri u slučaju prekida radova, a provodi se s ciljem sprečavanja nastanka daljnjih troškova (troška (ne)korištenja građevinske opreme, primjerice krana) i nastanka eventualne štete. Stoga je na lokaciji bilo potrebno nanosima zemlje stvoriti privremenu trasu za odvoz. Također, Kamgrad s lokacije nije uklonio niti jedan predmet, dio opreme ili građevinskog materijala, financiranih iz projektnih sredstava, što je jednostavno dokazati uvidom u inventarski popis.

Sukladno zakonskim obvezama, Kamgrad će nastaviti osiguravati gradilište o vlastitom trošku, do primopredaje gradilišta investitoru, te pritom inzistirati na usklađenosti gradilišta i postupanja s važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare