Iz Remetinca pušteno 25 navijača Hajduka, izrečene im mjere opreza

Vijesti 15. lip 202212:48 0 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Malo manje od mjesec dana su bili u istražnom zatvoru, a sada njih 25 ide van i to na zahtjev tužiteljstva koje je predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza. Riječ je o navijačima Hajduka, koji su uhićeni i pritvoreni prije malo manje od mjesec dana nakon navijačkog divljanja na A1, gdje su se navijači Hajduka sukobili s policijom pri čemu je ozlijeđeno 20 policajaca i 15 navijača. Četvorica navijača ranjena su iz vatrenog oružja jer je policija pucala tijekom tih sukoba.

Nakon toga 42 navijača Hajduka su uhićena i pritvorena, a prošli tjedan četvorici je ukinut istražni zatvor na zahtjev tužiteljstva te je protiv njih odbačena kaznena prijava jer je utvrđeno da nema dokaza da su sudjelovali u neredima. Što se tiče preostalih, njih 25 koji su pušteni iz istražnog zatvora i dalje se sumnjiče za sudjelovanje u neredima. No tužiteljstvo je sada procijenilo da im se istražni zatvor može zamijeniti mjerama opreza koje uključuju zabranu odlaska na sportska natjecanja i obavezno javljanje policiji u terminima koje im budu određeni.

“Održavaju se paralelna ročišta na kojima sutkinje istrage odlučuju o zahtjevu tužiteljstva o zamjeni istražnog zatvora blažim mjerama. Tih 25 navijača kojima će se istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i dalje se sumnjiče za sudjelovanje u neredima, a uglavnom je riječ o osobama koje su mlađe životne dobi, te ranije nisu ni kazneno ni prekršajno osuđivane”, kazala je Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Među navijačima kojima je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza je i novinar Mate Prlić, prenosi Večernji list.

Što se tiče preostalih navijača, za koje tužiteljstvo nije tražilo zamjenu istražnog zatvora mjerama opreza, oni i dalje ostaju u pritvoru. Kako im idući tjedan ističe jednomjesečni istražni zatvor, tada će se vjerojatno odlučivati o produljenju. Ako tužiteljstvo to zatraži.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!