Plenković pohvalio partnere iz Domovinskog pokreta: Brzo hvataju konce

Vijesti 24. svi 202417:20 > 18:19 0 komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a sudjelovao je na predstavljanju kandidata u Zadru.

Odmah na startu premijer je kazao kako se HDZ raduje nadolazećim europskim izborima.

“Vlada funkcionira odlično”, izjavio je i dodao da novi članovi iz DP-a brzo “hvataju konce”.

Novinari su ga pitali da komentira mandat Zlate Hrvoj Šipek na čelu DORH-a. Plenković je kazao kako joj je zahvalan na angažmanu i dodao kako je provodila zakon.

“Mislim da je postigla niz postignuća”, kazao je Plenković i poželio joj sreću:

“Od novog državnog odvjetnika očekuje da nastavi raditi ono što mu je zadaća. Dakle u potpunosti neovisno, samostalno provoditi zakon”, izjavio je, prenosi Dnevnik.hr.

Nije mogao izbjeći pitanja oko Odbora za ljudska prava i da na njegovom čelu potencijalno bude Milorad Pupovac, što je izazvalo podosta rasprava,

“Odbor za ljudska prava je odbor kojim predsjedaju predstavnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru. Koliko su mi rekli kolege, 24 godine u nizu”, rekao je premijer i dodao kako je, prema tome, na nacionalnim manjinama da predlože kandidata za predjednika tog odbora.

Predsjednik Zoran Milanović iz Svete Nedelje je poručio da je poslao pismo premijeru, a Plenković kaže kako ga još nije vidio.

“Što se tiče našega stava oko Srebrenice, što se tiče našega stava oko ove rezolucije – ona je potpuno u crti vanjskopolitičkih stajališta Hrvatske. Ne vidim tu ikakav element koji bi odstupao od dosadašnjih stavova Hrvatske”, kaže premijer.

Milanović je Plenkovića optužio i da je kršio Ustav jer je kosponzorirao rezoluciju bez konzultacija s njim. Premijer pak Milanovića optužuje da je on kršio Ustav u izbornoj kampanji. No, predsjednik je tome unaprijed doskočio izjavom da premijer krši Ustav bez posljedica, aludirajući na izostanak reakcije Ustavnog suda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!