“Oporba je bila za agresivnog Putina, sad se nastoji izvući iz živog pijeska”

N1

U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je izjavu dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Rezimirali smo sva aktualna politička zbivanja iza nas. Bogat je bio tjedan”, rekao je Plenković na početku.

Podsjetio je na imenovanje novih ministara, Svjetski gospodarski forum u Davosu, odlukama Vlade…

“Razgovarali smo i o daljnjim koracima obnove. Sutra su na Banovini ministri Bačić, Medved, Erlić, da se upoznaju sa sitaucijom i da nakon toga kroz 10-ak određenih dana krenemo u odgovarajuće zakonske i institucionalne izmjene kako bi se ubrzala obnova”, rekao je.

Komentirao je i najavu oporbu da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru.

“Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju naravno Milanovića u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru”, rekao je Plenković.

Optužio je oporbu da u eter baca lažne teze. “Donosi se zakon kao dio reforme cijeloga pomorstva, kao dio NPOO-a, koji je sad u prvom čitanju. Rekli smo jasno, ako postoji što što se može bolje formulirati, riješit će se. Pomorsko dobro je opće dobro, ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ogrnaičenja, ograđivanja plaža. Dakle, lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba gdje su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sasd nalaze.”

Rekao je da mu je ponašanje oporbe očekivano – svatko sa svakim, samo protiv HDZ-a.

“2020. ih je bilo 11 ili 12 u koaliciji, mi smo ih košarkaškim rječnikom dobili 25 razlike. Vidjet ćemo kako će biti za godinu i pol. Rekao je Plenković”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.