Oporba se dogovorila: Ovih 10 stranaka na izbore ide zajedno. Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku!

Vijesti 05. ožu 202418:20 5 komentara
Ilija Radić/N1

U središnjici SDP-a u utorak popodne održani su sastanci čelništva stranke sa lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, a nakon sastanka su dali izjave za medije.

“Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Htrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno!”, najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku”, dodao je.

Dalija Orešković optužila je HDZ da je oduzeo građanima pravosuđe. “Moja želja je da kroz koalciiju raspravimo koji su temelji države i kako ih ispraviti.”

Zalaže se za jasna pravila koja jednako vrijede za sve. “Ako tome mogu doprinijeti, ja ću dati sve od sebe.

“Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani”, kazao je Ivica Puljak.

Čeka nas puno dogovora i pregovora, ali idemo zajedno mijenjati Hrvatsku”, dodao je Grbin.

Osvrnuo se i na točkastu koaliciju s Možemo!. “Mi ćemo razgovarati i o tome i o nastupu u pojedinim izbornim jedinicama. Dok razgovori ne završe nećemo to komentirati.”

Tko bi bio kandidat za premijera? “Ja sam kandidat za predsjednika Vlade kojeg je SDP istaknuo, a ovo su kolege s kojima idemo u pobjedu i bit će to ona opcija koja bude najjača na izborima, a to nije sporno”, rekao je Grbin.

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare