Izraelski veleposlanik o doniranju cjepiva Hrvatskoj: “Samo nas morate zamoliti”

Vijesti 20. tra 202115:15 > 15:34 0 komentara
N1

Izraelski veleposlanik Ilan Mor gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o cijepljenju protiv covida-19 i mogućnosti da Izrael pomogne Hrvatskoj.

Mor je komentirao postoji li mogućnost da Izrael Hrvatskoj da dodatne doze cjepiva protiv covida-19.

“Dakako. Među dvije prijateljske države sve je moguće. Pravi prijatelji se prepoznaju u nevolji. Primjerice, pomagali smo si u pogledu borbe protiv požara i siguran sam da će, ako bude mogućnosti, izraelska vlada učiniti sve što može da bi pomogla jednoj prijateljskoj državi poput Hrvatske. Zašto ne?”, kazao je Mor.

Dodao je da Hrvatska samo treba zamoliti za pomoć.

“Vi samo morate pitati, morate nas zamoliti. Ako postoji ta mogućnost, siguran sam da ćemo razmotriti mogućnost pomaganja Hrvatskoj”, rekao je Mor.

Komentirajući situaciju s cijepljenjem u Izraelu, Mor je istaknuo da je gotovo gotovo 60 posto Izraelaca dobilo dvije doze

“Nastavljamo s cijepljenjem. Razmatramo što učiniti s mlađim ljudima, s djecom, ali možemo reći da je gotovo 60% našeg stanovništva cijepljeno prvom i drugom dozom cjepiva. U skupini starijih od 50 godina je 88% cijepljeno s dvije doze. U vrlo dobroj smo situaciji. Obveza nošenja maski na otvorenom je ukinuta, ljudi mogu normalno šetati ulicom, ali i dalje smo vrlo oprezni”, rekao je.

“Pandemija i dalje traje. Izrael je u dobroj situaciji, ali svijet je i dalje bolestan i moramo biti oprezni”, poručio je Mor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!