Plenković: Osobno ću razgovarati s Hrvoj Šipek da saznam o čemu se radi

Vijesti 19. tra 202316:06 2 komentara
N1

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u srijedu otovrenju Stonske obilaznice nakon čega je dao izjavu za medije.

Premijer Plenković zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom velikom strateškom infrastrukturnom i sugurnosnom projektu.

“Ovaj će projekt siguran sam omogućiti kvalitetniji i sigurniji život stanovnicima ovog dijela naše zemlje”, rekao je premijer i pohvalio se nizom drugih infrastrukturnih projekata koji su završeni ili su u tijeku.

Kratko je komentirao ostavku ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

“Što se toga tiče, jučer je ravnateljica podnijela ostavku glavnoj državnoj odvjetnici, ona je o ostavci i okolnostima zašto se ona dogodila upoznala ministra, on me danas obavijestio i ja ću svakako nastojati i osobno razgovarati s glavnom državnom odvjetnicom da pobliže saznam o čemu se radi. Što se nas tiče, to je interna tema DORH-a, oni moraju objasniti javnosti što se točno dogodilo”, rekao je Plenković.

Upitan o slučaju iz sisačke bolnice u kojoj su u jedan krevet stvariji dvije bolesnice rekao je da ne zna ništa o tome, ali da to baš nije normalno te da je siguran da je ravnatelj već reagirao na to.

“Ne trebate baš biti neki pametnjaković da znate da ne možete dozvoliti da dvije osobe spavaju u istome krevetu”, rekao je.

Iskoristio je priliku još jednom se pohvaliti uspjesima svoje Vlade u vrijeme pandemije i energetske krize izazvane agresijom na Ukrajinu.

Novinari su ga pitali znači li to da smo onda jedna od najuspješnijih zemalja.

“Ja mislim da bi bilo bolje da pitate SDP-ovce je li došlo do 400 tisuća otkaza, do povećanja cijena struje i plina, nije li došlo do smanjenja stope PDV-a? Ja bih volio da je to osigurala oporba”, odgovorio je Plenković.

Također je rekao da “nema skupine kojoj nije bolje nego što je bilo 2016. godine”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare