“Ja nisam antivakser, nego antielitist. Građani trebaju biti ispred zastupnika”

Vijesti 19. sij 202109:45 > 11:03 1 komentar
N1

Saborski zastupnik Silvano Hrelja gostovao je u Novom danu i komentirao cijepljenje saborskih zastupnika protiv covida-19.

Objasnio je i zašto je odbio jučerašnje cijepljenje, kad se cijepio 51 zastupnik u Saboru.

VEZANE VIJESTI

“Ja sam iskoristio svoje pravo da je cjepivo dobrovoljno i svoje pravo na izbor i dobro sam razmislio i rekao da ću čekati svoj red, bez obzira što sam u 63. godini života i što imam dijagnozu dijabetičara”, rekao je Hrelja.

“Ja nisam antivakser, ali sam antielitist i mislim da puno naših sugrađana ima prednost pred zastupnicima i metoda da mi predstavljamo etalon i potaknemo ljude da se cijepe nije točna. Važnije je da se cijepi liječnik i objasni što je točno u tom cjepivu, nego saborski zastupnik”, rekao je Hrelja.

“Teza o našoj nezamjenjivosti ne stoji, jer možemo raditi i glasanje i rasprave online”, rekao je Hrelja.

Istaknuo je da su saborski zastupnici privilegirani građani te da nikako nisu prioritet. “Prioritet su zdravstveno osoblje i naši stariji građani. Imamo jako puno građana starijih od 80 godina i mislim da njih treba prvo cijepiti”, rekao je Hrelja.

Ponovio je da cijepljenje saborskih zastupnika neće nikoga potaknuti na cijepljenje te kazao da je vjerojatnije da će polučiti upravo suprotan rezultat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.