Jagić: Kolege policajci ne bi se trebali bojati otkaza jer nas je ionako premalo

Vijesti 16. stu 202110:08 > 12:10
N1

Šef Sindikata policije Dubravko Jagić bio je gost Novog dana i govorio o covid-potvrdama u policijskom sektoru.

Govoreći o pridržavanju mjere Stožera o široj upotrebi covid-potvrda, Jagić je kazao da je policija ta koja je represivna vlast.

VEZANE VIJESTI

“Naravno, policija će se mora držati mjera Vlade i Stožera. Kako je propisano, tako ćemo morati postupati. Radi se o tome da nije to samo problem kod nas u Hrvatskoj, nego je to problem u Europi i svijetu. Radi se o tome da je to bolest s dvije tisuće lica i nitko ne zna što, kako i kada. Pravo je svakoga da se cijepi ili ne cijepi, da traži covid-potvrdu ili ne traži”, rekao je.

Istaknuo je da policijski službenici nemaju pravo na priziv savjesti u bilo kojem slučaju, pa tako ne mogu odbiti postupati ni u slučaju nepoštivanja mjere obaveznih covid-potvrda.

Covid-potvrde kod policijskih službenika

Komenitrao je i obvezne covid-potvrde u policiji.

“Naši kolege se ne bi trebali bojati otkaza kao što se priča jer ionako ima premalo policijskih službenika/službenica. Tu je i besplatna pomoć Sindikata policije Hrvatske”, govori.

“Mi ne možemo i ne moramo nikoga tjerati da se cijepi ili ne cijepi. Posao je sindikata da ljudi koji se osjećaju ugroženi dobiju pravnu pomoć”, dodaje.

Testiranja policijskih službenika platit će država kao poslodavac.

“Naši policijski djelatnici platiti i onda će im se kasnije novac refundirati”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar