Jak vjetar: Samo osobna vozila smiju voziti između Svetog Roka i Posedarja na A1

Vijesti 16. sij 202109:00 > 09:01 0 komentara
A1, Posedarje - Sv. Rok
Marko Dimić/Pixsell

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg mjestimice i povremeno pada na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U prekidu su: katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska. Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!