Jakšić o prijevremenim izborima: Plenković ne bi išao u taj salto mortale

Vijesti 10. kol 202212:26 > 15:01 1 komentar
N1

SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić bio je gost N1 Studija uživo.

Na početku se osvrnuo na krizu s energentima.

“Tendencija ove vlade je zdravstvenim rječnikom rečeno – netko ti veli da imaš rak, a odgovor naše vlade je okej, stavit ćemo hladan oblog, popiti andol, smiriti se i idemo dalje. Vidimo da se puno razvijenije i snažnije zemlje od nas daleko ozbiljnije pripremaju za sve ono što dolazi najesen. Mi smo dosad samo pričali o eventualnim redukcijama i uštedama”, rekao je Jakšić.

Dobra turistička sezona

Napominje da je Vlada trebala izaći s puno operativnijim planom i najavom prvih mjera koja se od jesene planiraju poduzimati.

“To je velika prilika za Hrvatsku da možda sve ono što se godinama guralo pod tepih da počnemo mijenjati i raditi na drugačiji način”, ističe.

Smatra da dobra turistička sezona može biti jednokratan spas.

“Ali pokazuje se da ni taj jednokratan spas neće biti dovoljan da zaštitimo i građane i gospodarstvo. Dosad smo bježali od mijenjanja strukture našeg gospodarstva. I dalje imamo preglomaznu javnu upravu. Ne bi bilo dobro da se ova kriza pretvori u nešto gdje će građani na rubu siromaštva iliu srednjem sloju spašavati hardcore liberalni kapitalizam i krupni kapital. Tu nam treba puno snažniji zaokret”, kazuao je Jakšić.

Ističe da se ne može očekivati da će sportske dvorane, bazeni i ostali sadržaji koji se koriste biti otvoreni ako snažno porastu troškovi.

“To nitko ne može isfinancirati dugoročno. Mi i dalje bježimo od rasprave o gospodarskom lockdownu. To se skriva, ne komunicira, osim umirujućih poruka da će sve biti u redu”, rekao je.

Prijevremeni izbori

Upitan o mogućim prijevremenim izborima, kaže da bi ga to podosta iznenadilo poznavajući stil Andreja Plenkovića.

“Mislim da ne bi išao u takvu jednu salto mortale situaciju. Ipak, s druge strane dolazi podosta glasova da unutar HDZ-a vrije među različitim klanovima. Sigurno je da postoji određena njegova ambicija da u nekoj fazi života ode u Bruxelles”, kazao je Jakšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare