Jakšić o upravljanju Zagrebom: Ekipa se našla kao hrčak u kolutu i ne može van

Vijesti 12. lis 202112:25 > 13:25 2 komentara
N1

Mišel Jakšić bio je gost N1 Studija uživo.

“Zahtjevi građana su na kraju dana isti, nema tu velike razlike između Koprivnice i Zagreba. Sigurno je puno veća financijska odgovornost i tu ima puno više interesa. Neke bi stvari trebalo raditi komunikacijsku drugačije, a danas mi se čini da se cijela ekipa našla kao hrčak u kolutu i ne može van”, kaže.

“Puno je vremena potrošeno na neke vizionarske istupe, a operativa je ostala ispod radara. Tomašević ima i drugi veliki problem, da su očekivanja od njega bila enormna, izvan bilo kakve realnosti. Sigurno da je njegovo djelovanje dovelo do toga da svi misle da on ima čarobni štapić. Uz početne probelme u vođenju grada, pojavili su se i problemi nerealnih očekivanja”, kaže Jakšić.

Klub socijaldemokrata

“Čini mi se da naša stranačka centrala, i ovo nije kritika smao Grbinu, rijetko kada vidi sve što se ostvaruje na terenu. Predugo smo taoci odnosa hodnika Iblerovog trga i Praške ulice, to traje 10-15 godina. Sada je došlo do točke pucanja. Vidjet ćemo hoće li doći do točke ponovnog spajanja. Definitivno nije to nešto čime bi se trebali ponositi i biti sretni i zadovoljni, da imamo ovaj proces koji danas imamo, izbacivanja, brisanja i napuštanja stranke. Sve to danas je došlo na naplatu, predugo se nije otvoreno komuniciralo. Demokratski iskorak ‘jedan član jedan glas’ ima svoje manjkavosti. Pojavili su se članovi kojima se manipulira, i zapravo su fiktivni člčanovi. To je vodstvima godinama odgovaralo. Treba nam reforma unutarstranačkog funkcioniranja”, govori Jakšić. “Predugo traje ovo mrcvarenje, a ne govori se o problemima covida, cijena goriva, minusa, Vrhovnog suda do Povjerenstva koje HDZ želi opet okljaštriti…”, kaže Jakšić.

“Vjerujem da SDP ima potencijala da bude pobjednička stranka. Može se, samo je pitanje postoji li politička volja”, govori Jakšić objašnjavajući da je član SDP-a od 16. godine te da je u stranci bilo i većih problema i kriza. “Nikad mi nije palo na pamet da napustim SDP. Ono što je naša odgovornost je da u vremenu pred nama jače i snažnije komuniciramo koje su to reforme potrebne unutar stranačkog života, ali i da s govornica kažemo koji su to problemi koji muče naše građane”, kaže.

Vrhovni sud

“Milanović je samo konzumirao ono što mu je ustavna ovlast”, kaže.

“U zadnjem pozivu je sama rasprava bila konstruktivna i korektna”, smatra Jakšić i dodaje kako je sve što se događalo na saborskom Odboru za pravosuđe sve bilo otvoreno i mogla su se postavljati pitanja. Zaključuje kako je to put kojim treba ići hrvatsko pravosuđe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare