Jandroković: Ovo je hajka oporbe. Zašto se zakon morao donijeti danas?

Vijesti 29. sij 202114:12 > 15:16 1 komentar
gordan jandroković
N1

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je kaos u Saboru, u kojem je oporba srušila kvorum, zbog neglasanja o ukidanju članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

“Glasovanje će biti vro brzo. Što se tiče o Zakonu o obnovi, nadam se da ćemo ga donijeti već početkom idućeg tjedna”, rekao je Gordan Jandroković.

VEZANE VIJESTI

Odgovarajući na pitanja istaknuo je da nije negirao da nema dogovora među vladajućima: “Nisam bježao od toga da unutar vladajuće većine nije postojalo suglasje kako se postaviti prekma zakonu. Zato su zatražene dodatne konzultacije i to je uobičajena praksa. Zatražili su nekoliko dana da se usuglase. No, uslijedila je hajka i agresija oporbe. Što nisu sačekali nekoliko dana? Zašto se zakon morao donijeti danas?”

Rekao je da ovo nije ni prvi ni zadnji put da vladajuća većina nema isto mišljenje:

“Ni prvi ni zadnji put da vladajuća većina uvijek ima o svemu isto mišljenje. Kad ono nije identično, treba vrijeme za konzultacije. Zakon o HGK nije najvažniji zakon sad. To se mora paketno riješiti i vjerojatno će prijedllog ići u tom smjeru, kako se postaviti u budućnosti prema HGK. Za to je trebalo još nekoliko dana. Ovo je toliko uobičajena politička situacija gdje u vladajućoj većini postoji potreba za nekoliko dana za usuglašavanje stavova. Neprimjerena je ova hajka i to će im se obiti o glavu.”

Slučaj Žarka Tušeka nije htio komentirati dodajući samo da je “on platio političku cijenu za nepromišljeno ponašanje”.

“Bilo bi bolje da nema afera, ali želim da sve istjeramo do kraja, vidimo kontekst, kako će institucije postupiti i onda ću jasnije o tome moći govoriti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare