Janjić Medančić: Ispričavam se, ali zahtijevam istragu tko je zakazao u sustavu

Vijesti 13. tra 202117:18 > 20:08 0 komentara
Nataša Janjić Medančić
Dusko Marusic/PIXSELL

Glumica Nataša Janjić Medančić, protiv koje je u ponedjeljak podnesena kaznena prijava zbog govora mržnje, ispričala se na neprimjerenom rječniku i optužbama, ali je istaknula kako u slučaju nasilne smrti dvoipolgodišnje djevojčice, zahtijeva istragu tko je zakazao u sustavu.

“Ovim putem, želim se ispričati što sam svoju ogorčenost i prestravljenost slučajem djevojčice u privatnoj i vrlo općenitoj prepisci s Jelenom Veljačom obojala neprimjerenim rječnikom i neodređenim, ali dramatičnim optužbama”, napisala je Janjić Medančić u utorak na facebooku.

Protiv nje i osnivačice građanske inicijative #spasime Jelene Veljače, gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu zbog komentara na društvenim mrežama za koje smatraju da potiču na nasilja i mržnju prema socijalnim radnicima, a takvu inicijativu podržala je i Hrvatska komora socijalnih radnika.

VEZANE VIJESTI

Prema kaznenoj prijavi, radi se o komentarima koje su Janjić Medančić i Veljača sa privatnih profila uputile na društvenoj mreži. Komentari su u međuvremenu obrisani, no iz snimki zaslona koje kruže društvenim mrežama, vidi se da je, među ostalim, Veljača socijalne radnike nazvala uhljebima, a Janjić Medančić ubojicama.

Janjić Medančić: Kao majka dvoje djece, nisam imuna na slučaj djevojčice

Glumica Janjić Medančić u objavi je istaknula da je nasilna smrt dvoipolgodišnje djevojčice zgranula cijelu Hrvatsku, a da ona, kao majka dvoje djece, nije imuna na sve što se dogodilo u slučaju preminule djevojčice.

“Ako je moj bolni majčinski bijes nad ovim slučajem jedini problem tog istog slučaja, pritom naglašavam da nikoga konkretno nisam optužila niti očekujem da se ikoga procesuira bez adekvatne istrage, onda zaista živimo u zemlji gdje je komentar na problem veći od njega samog, što dakle znači da problema ni nemamo”, napisala je glumica zapitavši se je li uistinu tako.

Poručila je da za djevojčicu zahtijeva pravdu, koja neće biti umirena samo kažnjavanjem njezinih roditelja, već i istragom i evidencijom tko je i kako zakazao u sustavu o kojem je ovisio njezin život kako bismo spriječili da se ovakve stvari i dalje događaju.

Smatra i da slučaj smrti djevojčice koja je iz udomiteljske vraćena u biološku obitelj, “nije tek tamo neki nesmotreni previd”, već znak da nešto nije u redu.

Dodaje i da kaznena prijava protiv nje, zvuči kao proizvod idealnog svijeta gdje jedna struka bez iznimki može homogeno prisegnuti da uvijek radi bezgrešno i najbolje za svako dijete i obitelj, i da je nemoguće da se u poslu potkrade greška ili previd.

“Svi znamo, pa i sama znam po svom poslu, da to nije uvijek tako”, poručila je dodavši da su u poslu socijalne skrbi greške, nažalost, fatalne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!