Banožić će ipak dobiti povlasticu 6+6? “Nitko iz obitelji se nije usprotivio”

Vijesti 20. stu 202315:22
Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio je u ponedjeljak da će tom saborskom tijelu predložiti da prihvati zahtjev odvjetnice Maria Banožića da mu se aktivira zastupnički mandat te isti stavi u mirovanje, na osobni zahtjev.

U dobroj vjeri ću tako postupiti, pa ćemo vidjeti kako će glasovati preostalih osam članova Povjerenstva, rekao je kratko Jankovics.

Prije sutrašnje sjednice MIP-a nije želio iznositi pojedinosti, no neslužbeno se doznaje da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Osim toga, dodaje dobro upućeni izvor, od petka ujutro, kad je, temeljem punomoći, MIP-u podnijet zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla su tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da to je volja bivšeg ministra.

Jankovics će svoj prijedlog iznijeti na sjednici MIP-a koja je sazvana za utorak u 13 sati i o njemu će se raspravljati i glasovati. Stav koji Povjerenstvo zauzme proslijedit će se Hrvatskom saboru koji će o svemu reći zadnju riječ.

Odvjetnica bivšeg ministra obrane, koji je razriješen nakon izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginu jedan muškarac, a on sam teško ozlijeđen, podnijela je u petak MIP-u zahtjev za aktivacijom i mirovanjem Banožićeva zastupničkog mandata iz osobnih razloga.

Jankovics je tada izjavio da punomoć, po kojoj je zahtjev za aktivacijom podnijet, nije ovjeren kod javnog bilježnika, ali da je zahtjev podnijet pravovremeno, unutar roka od osam dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.