Marijana Petir: Oko Novosti, Radić je na mom tragu, ja sam to Plenkoviću rekla prije 4 godine

Vijesti 09. svi 202411:07 2 komentara

Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, bila je gošća N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak s kojom je razgovarala o formiranju Vlade između HDZ-a i Domovinskog pokreta.

HDZ i Domovinski pokret postigli su dogovor oko formiranja parlamentarne većine. Marijana Petir odgovorila je pitanje je li prihvatljivo prije izbora govoriti jedno, a nakon izbora drugo: “Znamo svi da je politika umijeće mogućeg. Ja pazim da kada govorim o suparnicima, ne koristim teške riječi, u ovoj kampanji je bilo svašta rečeno, a u nju se i protuustavno upleo i predsjednik Republike Zoran Milanović. Suparnički tabori nisu štedjeli jedni druge, nakon toga puno je teže sjesti za stol”, rekla je.

Građani poslali jasnu poruku

“Nama su građani dali jasnu poruku u kom smjeru žele da ta Vlada bude formirana. HDZ je sa svojim partnerima pobijedio, osvojio je 61 mandat što nije dovoljno za sastavljane parlamentarne većine, a Domovinski pokret je osvojio respektabilan broj mandata. Vidljivo je da je Vlada desnog centra u skladu sa željom građana i političari te dvije opcije su sjeli za stol. Pregovori su trajali malo duže, možda bi oni bili lakši da se nisu teške riječi, teška artiljerija koristila se u predizbornoj kampanji”, dodala je Petir.

Petir je komentirala i je li Domovinski pokret iznevjerio svoje birače: “DP je uvijek ostavljao prostor i nije isključivao mogućnost suradnje”, kazala je.

“Imali su jasnu distancu prema Možemo i SDSS-u”, dodala je.

Što se tiče financiranja Novosti, protiv čega je Domovinski pokret, Radić je, kaže, na njenom tragu:

“Ja sam i prije četiri godine premijeru Pleknoviću skrenula pažnju na to.”, kazala je.

USKORO VIDEO

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare