Je li Hrvatska postala skupa? “Jest. Izjednačili smo se s razvijenim zemljama”

Vijesti 01. srp 202218:48 > 20:06
Izvor: N1

Osnivač Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Nedo Pinezić bio je gost Dnevnika N1. S njime je u Rijeci razgovarao naš reporter Ranko Stojanac.

Što se tiče dolaska gostiju, trenutno traje blaga stagnacija, a Pinezić potvrđuje da možemo govoriti o tzv. srpanjskoj rupi.

VEZANE VIJESTI

“Ta famozna srpanjska rupa je nešto na što smo zaboravili prethodne dvije pandemijske godine jer smo imali rupu cijelu predsezonu. To je razdoblje kad završava školska godina, kada su zadnji ispiti, kada se upisuju novi studenti u novu akademsku godinu i negdje do 15.7. se uvijek osjećala ta tzv. srpanjska rupa. Generalno možemo reći da je ovo uobičajena situacija za ovo doba godine”, rekao je Pinezić.

Istaknuo je da je kaos u avioprometu neke odgovorio od putovanja, ali da dolaze drugi turisti.

Na pitanje jesmo li skupi kao destinacija, Pinezić bez zadrške odgovara:

“Jesmo. Hrvatska se po cijenama izjednačila s razvijenim zemljama Europske unije, pa i s mnogo jačim turističkim destinacijama. Troškovi poslovanja su porasli, pritisak je na povećanje plaća. Sve se to reflektira na one konačne cijene”.

Pinezić objašnjava da su troškovi poslovanja praktički iz tjedna u tjedan sve viši te da je sezona onaj dio godine kad treba osigurati sredstva za poslovanje za onaj dio godine kad nema zarade.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar