“Je li se Pejčinović Burić povukla da bi tu poziciju namjestila Andreju Plenkoviću?”

Vijesti 12. sij 202411:49 0 komentara

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot bio je gost N1 Studija uživo u kojem je s našom Ninom Kljenak komentirao aktualne afere i političke aktualnosti u Republici Hrvatskoj, ali i premijerove navodne aspiracije prema položaju u Europskoj Uniji te ponovno otkazano ročište u tužbi Prvog plinarskog društva protiv Mostovih zastupnika Nikole Grmoje i Zvonimira Troskota. Naime, PPD traži novčanu odštetu od saborskih zastupnika zbog povrede časti i ugleda jer su ih nazvali ruskim igračima.

“Za male su nas iznose tužili za klevete ljudi koji imaju milijarde na računima. Jučer su se na ročištu prepali kao mali miševi jer smo im opet otkrili aferu. Pozivam ih da više ne otkazuju ročište nego da izađu ako su toliko hrabri. Svaki put je u pitanju neki proceduralni razlog koji mi ne razumijemo. Tih razloga zapravo nema. Ne vidim zbog čega bi se taj sudski spor odgađao”, rekao je saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

On kaže da smatra sramotnim da onaj koji potpiše dugoročni ugovor s Rusijom za nabavku plina, proziva saborske zastupnike da su ruski igrači.

Dotaknuo se i afere Plin za cent.

“Tema afere plin za cent uopće nije apsolvirana. Po prvi put je razotkriven sustav, a ne osoba. Sve bismo ponovili jer je to naša dužnost. Problem afere Plin za cent je što su te informacije javno dostupne. Istražit ćemo na što je otišlo 13 milijuna eura što je jučer na Vladi odobreno”, rekao je pa se dotaknuo i navodnih daljnjih planova premijera Andreja Plenkovića.

“Plenković sigurno ima europske ambicije. Svaki put kad je neka afera Plenković se javlja iz prostora EU-a, valjda se tamo osjeća sigurno. Je li se Marija Pejčinović Burić povukla da bi tu poziciju namjestila Andreju Plenkoviću? Na tim se pozicijama ne bi mogla dogoditi dva Hrvata ili Hrvatice. Mislim da on pretendira na najvažnije pozicije u EU-u”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!