Jedna hrvatska rijeka pod izvanrednim mjerama zbog opasnosti od poplava

Vijesti 18. sij 202318:43 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vodostaj Korane u Karlovcu u srijedu popodne prešao je 740 centimetara te su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, a Kupa nije prešla granicu od 750 centimetara te se ne očekuju izvanredne mjere na toj najvećoj karlovačkoj rijeci, priopćio je gradski Stožer Civilne zaštite.

Kako je nešto prije 17 sati za Hinu rekla načelnica Stožera Ivana Fočić, kiša još pada, neke su prometnice pod vodom, ali je intenzitet kiše manji te se ni za Kupu ni za Koranu ne očekuje prava poplava ni veći problemi.

“Prema prognozama Hrvatskih voda, maksimalni vodostaj Kupe bit će u 23 sata oko 750 centimetara i sve bi moglo ostati u redovitim mjerama obrane od poplave i manjim problemima. Na sedam lokacija su podijeljene vreće s pijeskom i ispumpava se voda, a mi smo spremni za žurnu distribuciju 1500 vreća ako bude trebalo”, rekla je Fočić.

Za sada su za promet zatvorene ceste u Cerovcu Vukmanićkom, Kobiliću, Šišljaviću, Karasima i Florijanu, a znakovi opasnosti postavljeni su u Ulici braće Gojak i na cesti Gornje Mekušje – Kamensko.

Vatrogasci su intervenirali u dvorištima u Turanjskome Poloju zbog odvodnje oborinske vode s prometnica na kojima traju radovi, a zečji nasip uz šetnicu na Korani podignut je još u prosincu zbog poplave.

Stožer poručuje da se građani sve informacije u vezi s poplavom mogu dobiti na broj 099 5284 728 i e-mail: [email protected].

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!