“Jedva čekam vrijeme kad će nam jedina briga biti je li Banija ili Banovina”

Vijesti 12. sij 202118:39 > 22:59 0 komentara
Petrinja, potres
Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija

Potpredsjednik Vlade i zamjenik čelnika Stožera za obnovu nakon potresa Boris Milošević bio je gost Dnevnika N1 Televizije.

Milošević kaže kako imaju stvari pod kontrolom. “Svakodnevno se prikupljaju podaci, podnoe se izvještaji. Svako jutro brifiramo što se napravilo i što se trebalo napraviti, kako bismo bili učinkovitiji”, rekao je Milošević.

Komentirao je i izjave da država presporo reagira na cjelokupnu situaciju nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

VEZANE VIJESTI

“Kad samo kažemo podatak da je do današnjeg dana prijavljeno preko 37 tisuća oštećenih objekata gdje su objekti raštrkani i gdje je između 20 i 25 posto objekata neupotrebljivo, onda vidimo koji su tu razmjeri štete i to nadmašuje zagrebački potres, a teren je puno nepristupačniji”, ističe.

Veliki broj građana koji ne mogu u svoje domove, još uvijek nije dobilo kontejnere.

“Imamo imena i adrese za one osobe koje su podnijele zahtjev za kontejner. Prvi prioritet nam je nabavka kontejnera. Postavljeno je oko 600 kontejnera. Država je dogovorila nabavu kontejnera domaćih proizvođača. Mi ćemo sigurno do kraja mjesca imati nekih 1500 kontejnera i da ćemo zadovoljiti te potrebe za kontejnerima”, kazao je Milošević.

Državna tvrtka Pleter preuzima kuhanje obroka na Baniji

Milošević je objasnio kako protječe tranzicija, s obzirom da od danas kuhanje od kuhara volontera preuzima državna tvrtka Pleter.

VEZANA VIJEST

“Danas je prvi dan i u narednih par dana će biti tranzicijski period. Mi svaki dan primamo od lokalnih stožera zahtjeve za porcije. Ono što je bio stav Stožera od početka je da kad Pleter preuzme da nitko ne smije ostati gladan i bez toplog obroka”, objašnjava.

O jučerašnjoj raspravi na sjednici predsjedništva HDZ-a rekao je kako ne bi komentirao unutarstranačke rasprave.

“Živimo u demokratskom društvu i uloga medija je da propituje pogotovo vlast. Legitimno je propitivati svaki potez. Što se tiče toga, mi rješavamo životno važne probleme svakodnevno. Ja jedva čekam vrijeme kad će to biti jedina briga hoće li biti Banija ili Banovina. Ja kažem Banija”, rekao je zaključno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!