“Jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan ni studenata prve godine glume”

Vijesti 20. lis 202110:34 > 11:32 1 komentar
N1

Hrvatski sabor izglasao je u srijedu Roberta Šveba za novog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT-a). Za Šveba je bilo 77 zastupnika, a 55 ih je bilo protiv. Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić za N1 je komentirala izbor novog ravnatelja HRT-a.

Objasnila je zašto Mostovci nisu ostali u Saboru ni glasati protiv Šveba.

VEZANA VIJEST

“Budući da smo inicirali i prvo opsturiranje sjednice jer procedura nije bila poštivana, na kraju smo htjeli ovim simboličkim činom zaokružiti cijelu ovu priču da bismo još jendom usmjerili pažnju javnosti na ono što je bitno, a to je da u okviru ovog natječaja nije poštivan ni sam tekst natječaja. Kandidat koji je upravo imenovan je u sukobu interesa, a ono što smo uspjeli kao ujedinjena oporba postići je da se barem ponovila ona procedura oko samog matičnog odbora koji nije bio na vrijeme i kako treba sazvan”, kazala je Selak Raspudić.

Poručila je da nastavljaju s daljnjim akcijama i demokratskim procedurama.

“Ima ih koji bi najviše voljeli da smo mi cirkusanti koji će hodati okolo i činiti nered pa da nas se onda može izbaciti iz uljuđene demokratske rasprave. To nije slučaj i mi ćemo nastaviti sa zakonskom borbom”, poručila je, dodajući da rade na izmjenama zakona koje se tiču imenovanja rata HRT-a.

VEZANA VIJEST

Komentirala je i je li ju iznenadilo to što je SDSS podržao Šveba.

“Mogu reći da će me to koštati jednog slanca, a da mi suprug zbog toga neće platiti večeru. Dakle, naravno da smo nažalost ovo svi očekivali, premda sam uvijek ostavljala mogućnost da me se i iznenadi. Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume, štoviše niti jednog amaterskog udruženja. Premda je ishod bio očekivan, smatram krajnje neukusnim na takav način poigravati se s ozbiljnim oporbenim inicijativama, ali i s očekivnajima hrvatskih građana”, istaknula je Selak Raspudić.

“On se s njim poigrao, ismijao ih i na kraju pružio predstavu koja nije ni za amatersko kazalište”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare